En minimalist på skiferie

Jeg har netop været på min første skiferie nogensinde. Det var en gave fra min kære svigerfar (tak!) med rejse og ophold betalt, så det eneste vi selv skulle finde før ferien var skiudstyr. To ting fandt jeg ud af: for det første er jeg bedre til at stå på snowboard end at stå på ski, og for det andet behøver man som minimalistisk anlagt menneske ikke investere i alverdens grej for at have det sjovt på skiferien. Så er der også flere penge tilovers til oplevelserne.

Tilgang til udstyr

Mit udgangspunkt var at jeg ville købe så lidt udstyr som muligt, og leje resten. At leje i stedet for at eje er altid en afvejelse af flere faktorer, heriblandt pris og bekvemmelighed. Som minimalist går jeg selvfølgelig også op i om det er noget jeg bagefter skal beholde og gøre plads til, eventuelt pleje, eller måske endda skulle sælge igen. Som førstegangs-alpin var der ingen garanti for jeg brød mig om de snerige ture ned ad bjerget, så der var bestemt ingen overvejelser om at gå ud og købe et par ski.

Det der ikke rigtig kan lejes må meget gerne være alsidigt, så det ikke kun kan bruges til skiferien, men måske også på andre ferier eller endda i hverdagen. Så kan jeg personligt også bedre forsvare over for mig selv at bruge lidt flere penge på noget af god kvalitet.

Sidst, men bestemt ikke mindst, ville jeg gøre brug af det tøj jeg havde og har i forvejen. Det viste sig bestemt ikke at være et problem at bruge min almindelige vinterfrakke på ski også, med den rette forberedelse. Og så er der en del overlap i tøj med andre fritidsaktiviteter, såsom trekking, hvor blandt andet at klæde sig i flere lag går igen, ofte i de samme materialer.

Valg af udstyr

Efter lidt research online (skiferietips.dk er et fint sted at starte) fandt jeg i sidste ende ud af følgende:

Til gengæld valgte jeg at leje ski/snowboard med dertilhørende støvler, selvfølgelig skistavene samt hjelmen. Sidstnævnte overvejede jeg kort at købe (den kunne måske bruges som cykelhjelm?), men valgte heldigvis ikke at gøre det. Jeg fandt en lejehjelm der passede fint, og jeg er ikke så sart med at andre har svedt i den. 😉

I sidste ende blev det en rigtig fed tur uden mangler af nogen art. Jeg er en masse oplevelser rigere, har opgraderet noget af mit hverdagstøj der med garanti kommer til at holde mange år fremover, og er fuldstændig klar til alle fremtidige skiferier uden flere investeringer. Jeg har købt det nødvendige, men tænkt på multifunktionalitet og investeret i færre ting af god kvalitet. Jeg håber du, kære læser, kan finde inspiration heri hvis du står i en lignende situation (også på andre slags aktivitetsferier der kræver specialudstyr). God fornøjelse og god tur!