Inspiration

På denne side kan du finde inspiration til at leve minimalistisk. Der er både bøger, videoer, websites og hvad jeg ellers synes kan være nyttigt og interessant for en minimalist. Bemærk at jeg ikke har nogen som helst økonomisk interesse i indholdet på denne side. Jeg nævner kun ting jeg synes er interessante for kommende og nuværende minimalister. Læs også min sociale kontrakt for uddybning af det standpunkt.

Har du nogle gode ressourcer der ikke er på listen men som du synes burde være? Dem vil jeg gerne høre om. 🙂 Send mig en email.

Hop direkte til bøger, websites eller videoer.

Bøger

Bøger om minimalisme som jeg har læst og kan anbefale.

The Joy of Less

The Joy of Less af Francine Jay startede mit minimalisme-eventyr, og det er en god bog at læse for både en introduktion til minimalisme og praktiske tilgange til et minimalistisk liv. Jeg har skrevet en anmeldelse af bogen, og hendes nyhedsbrev er også værd at abonnere på for en ugentlig lille historie om minimalisme fra en af hendes læsere.

The Life-Changing Magic of Tidying Up

The Life-Changing Magic of Tidying Up af Marie Kondo er en på mange måder spøjs bog om minimalisme og at rydde op. Den er skrevet af en japansk kvinde der lever af at hjælpe folk med at rydde op (og af at være forfatter, må man tro). Hun gør bl.a. meget ud af at takke sine ting for deres hjælp i hendes liv. 😁 Jeg kan li’ den fordi den er ret anderledes men også praktisk. Som jeg skrev i min Amazon-anmeldelse kort efter at have læst den:

Thank you, socks, for keeping my feet warm.

In many ways, this book is weird. It’s about tidying, in essence, but gives a totally different view on this than many other books. Marie Kondo asks you to talk to your things. To thank them for what they’re doing for you, to hold them in your hands before deciding if they are to go or not. She has an obsession with shoe boxes, which she believes can be used for anything (storage of cutlery, for example). She stores all her clothes vertically.

In many passages, I shook my head and laughed about the things she’s writing. But I still want to give this book four stars, because I think there’s some truth behind most of the content, although it’s expressed quite differently than what we westerners are used to. I’ve tried talking to my things, thanking them for their service, and although I feel silly, it’s kind of fun. What is does is also make me reflect on my usage of the thing I’m talking to (I can’t believe I just wrote that sentence), which I guess is the point. For me at least.

I’d recommend it, especially if you’ve read a lot of the minimalism/clutter-free books out there and would like to try something a bit different.

The Minimalists: Essential Essays

Jeg må indrømme jeg ikke er så stor fan af dette makkerpar som mange andre, men der var alligevel nogle fede ting i deres Essential Essays-bog. Det er basalt set bare en samling af blogposts man kan læse gratis på deres side, men jeg kan godt li’ at støtte forfatterne ved at købe en sådan opsamling. Som bonus kan jeg så læse teksterne på min ebogslæser.

Miss Minimalist: Inspiration to downsize, declutter, and simplify

Endnu en blogpost-samling kan findes i Miss Minimalist: Inspiration to downsize, declutter, and simplify af Francine Jay. Jeg vil anbefale hendes mere bog-agtige bog The Joy of Less (se foroven), men den her er også en gennemlæsning værd.

Websites

En blanding af artikler og websites om minimalisme og lignende, på dansk og engelsk.

smilerynker.dk

Der er nogle rigtig fine artikler på smilerynker.dk:

sundhedsnoerden.dk

stephangreen.dk

Videoer

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Minimalism: A Documentary About the Important Things er en velproduceret dokumentar om minimalisme af makkerparret The Minimalists. Den er ikke gratis, men jeg synes den er de 20$ værd. Jeg har skrevet en lille anmeldelse af den som du kan læse her på siden.

Less stuff, more happiness

Less stuff, more happiness er en fin lille video af en præsentation af Graham Hill på TED-konferencen i 2011.

Sell your crap, pay your debt, do what you love

Sell your crap, pay your debt, do what you love af Adam Baker på TEDx 2011.